20 yıl vadeli konut kredisi veren bankalar hangileri? Emlak Konut projeleri neler?

Emlak Konut 20 yıl vadeli konut kredisi kampanyası başlattı. 20 yıl vadeli emlak konut kredisiyle ev sahibi olmak isteyenler kampanyaya büyük ilgi gösteriyor. Emlak Konut GYO 20 yıl vadeli konut kredisi kampanyası 30 farklı projeyi kapsıyor. Peki 20 yıl vadeli emlak konut kredisini hangi bankalar veriyor? Emlak Konut projeleri neler? Emlak Konut projelerinin hangilerinden ev sahibi olunuyor?

20 yıl vadeli konut kredisi kampanyası başladı. Ev sahibi olmak isteyenler 20 yıl vadeli konut kredisi kampanyasına büyük ilgi gösteriyor. Yüksek peşinatların, kısa vadelerin olmadığı 20 yıl vadeli konut kredisi kampanyasında vatandaşlar 240 ay vadeli konut kredisi kullanarak ev sahibi olabilecekler.

Emlak Konut 20 yıl vadeli konut kredisi kampanyasında yüzde 5 peşinat olmak üzere 240 ayda yüzde 0,79 vade farkı, 120 ayda yüzde 0,45 vade farkı uygulanacak. 60 ayda ise faizsiz ev sahibi olma fırsatı sunuluyor. Kalan yüzde 15'lik peşinat iş sonuna kadar ödenebilecek, bu alıcı ile satıcı arasında belirlenebilecek. 20 yıl vadeli konut kredisi kampanyası 30 farklı projeyi kapsıyor. Emlak Konut 20 yıl vadeli konut kredisi kampanyası 31 Mart 2017'ye kadar sürecek.

20 yıl vadeli konut kredisi veren bankalar

Emlak Konut'un başlattığı kampanyaya pek çok gayrimenkul şirketi destek verirken, 20 yıl vadeli konut kredisi veren bankalar da belli oldu. Ziraat Bankası, Ziraat Katılım Bankası, Türkiye İş Bankası, Vakıfbank, Vakıf Katılım Bankası, Halkbank, Garanti Bankası, Akbank, Yapı Kredi ve AlBaraka vatandaşlara bu kampanya için kredi desteği sunacak.

konut

Hangi projelerden yararlanılıyor?

Emlak Konut kampanyası kapsamında; Adım İstanbul, Avrupa Konutları Başakşehir, Avrupark, Emlak Konut Başakşehir Evleri, Başkent Emlak Konutları, Batışehir, Büyükyalı, Ebruli, Esenler Emlak Konutları, Evora Denizli, Evvel İstanbul, Gebze Emlak Konutları 3, Göl Panaroma Evleri, İst Marina, Karat 34, Ofis Karat Bakırköy, Koordinat Çayyolu, Körfezkent 4, Köy Zekeriyaköy, Maslak 1453 İstanbul, Park Mavera, Metropol Emlak Konutları, Nevşehir Emlak Konutları, Nidapark Kayaşehir, Nidapark Küçükyalı, Niğde Emlak Konutları, Sofa Locca, Temaşehir Konya, Tual Bahçekent, Tual Adalar, Alya Penta, Strada Bahçeşehir, Pega Kartal, AND Pastel, Antasya Residence, Antteras, Anthill Residence, Toskana Orizzonte, Babacan Port Royal, Babacan Premium, Babacan Palace, İstanbul Prestij Park, Konya Prestij Park, Bursa Prestij Elit, Bursa Prestij Optimum, Nivo Ataköy, Nivo İstanbul, Çukurova Balkon, Adam Kule, Teras Kule, Dalga Kule, Vazo Kule, Taksim Petek Residence, Tango Kule, Burgu Kule, Demir La Vida, DKY Kartal, DKY On, Batışehir, Pega Kartal, Skyland İstanbul, Harmony Towers, Paltform Merter, Bomonti Modern Palas, Fuzul Olimpapark, Fuzul Vadiyaka Projesi, Ev'Re 2, Banuevleri Ispartakule 2, Banuevleri Ispartakule 3, Manzara Adalar, Referans Bahçeşehir, Referans Güneşli, Referans Kartal Towers, Referans Kartal Kordonboyu, SeaPearl Ataköy, Kuzu Effect, G Marin Managed by Divan, Nef Ataköy Residence, Nef Bahçelievler, Nef Sancaktepe, İnİstanbul Topkapı, Resim İstanbul, Brooklyn Life, Piyalepaşa İstanbul, İstanbul Piazza, Queen Central Park, Aydos Country, Ege Yakası, Bursa Modern, Ege Vadisi, İncek Dünyası, Altınoran, Marina Ankara, Sinpaş Palas, Sinpaş Liva, Sinpaş Köyceğiz, Aquacity Denizli, Lavender Sancaktepe, Bahçeyaka Ispartakule, Gölbahçe Evleri, Marka Rezidans ve AVM, Mirage Rezidans, İlkbahar, Şehir Konakları, Exen İstanbul, Yeni Kağıthane Projesi, Yeni Maltepe Projesi, Yeni Koşuyolu Projesi, Axis İstanbul Ofis ve AVM, HEP İstanbul - Sıra Evler, 5 Levent, TOYA Next, TOYA Moda, Avcılar Park, TOYA Vista projelerinden yararlanılabiliyor.

KONUT FİYATLARI YÜZDE 25 DÜŞECEK

Emlak Konut GYO şubat ayında başlayacağı 20 yıl vadeli konut kredisi kampanyasıyla konut kredisi faizlerini düşürecek. Kredi faizini 0.50’ye düşürüp vadeyi 240 aya çıkaracak. Konut kredisi faizinin yüzde 1’den 0.50 düzeyine inmesi, konut fiyatında yüzde 25’lik indirime denk geliyor.

Emlak Konut GYO, markalı konut geliştiricileri ve bankalar konut satışlarını hareketlendirmek amacıyla bir konsorsiyum içersine girdi. Edinilen bilgiye göre, bankalarla anlaşma sağlanarak şubat ayında başlayacak yeni kampanyada konutlar 240 ay vade ile satılacak. Yaklaşık 0.90 düzeyinde seyreden konut kredisi faizleri de Emlak Konut’un başlatacağı kampanyada 0.50 düzeyine çekilecek. Faizlerin yaklaşık 0.40 oranında azalması ise konut fiyatlarında yüzde 25’lik bir indirime denk geliyor. Bu da ev fiyatının 4’te 1’inin markalı konut firmaları tarafından karşılanacağı anlamına geliyor.

50 MİLYAR TL BEKLENİYOR

Şimdilik Emlak Konut ile gelir paylaşımı modeliyle yapılan projeleri kapsayacak kampanyada yaklaşık 15 bin konut ve işyerinin satılması planlanıyor. Bu da 15 milyarlık bir proje hacmini kapsıyor. Fakat bir önceki kampanyada olduğu gibi, firmaların satacağı konutlar sınırlı tutulacak. Ayrıntılar henüz netleşmese de bir önceki kampanyada olduğu gibi firmalara yüzde 20’lik kontenjan ayrılacağı öngörülüyor. Kampanyaya Emlak Konut dışındaki firmalar da katılırsa, satılacak konut sayısının 50 bini bulması öngörülüyor. Bu satıştan da yaklaşık 50 milyar TL’lik bir gelir elde edileceği öngörülüyor.

Emlak Konut Genel Müdürü Murat Kurum, “Ülkemizin Yarınlarına Güveniyoruz kampanyasıyla ağustos ayında 2 bin 547 adet bağımsız bölüm karşılığı 1 milyar 960 milyon TL değerinde satış gerçekleşti. Bir ayda ilk 7 ayın toplamı kadar satış yaptık” demişti.

Peki Konut kredilerinde banka banka son rakamlar ne? Son indirimlerle konut kredisi faiz oranları ne kadar oldu? İhtiyaç kredisi faiz hesaplama ve taşıt kredisinde son rakamlar... Banka banka konut kredisi faiz oranlar ve konut kredisi faiz hesaplama dahil tüm detaylar haberimizde...

BANKALARIN KONUT KREDİSİ FAİZ ORANLARI

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından siyasiler ve ekonomi yönetiminden gelen çağrılar sonrası bankacılık sektöründe konutla başlayan faiz indirimi, daha sonra ihtiyaç kredilerine yansımıştı. İkinci faiz indiriminde ise konut ve tüketici kredilerinin yanında taşıt kredi faiz oranlarında da indirim geldi. İşte banka banka son kredi faiz oranları:

BANKA BANKA KREDİ FAİZ ORANLARI

111220161219549434149_3.jpg

Akbank kredi faiz oranları:

Banka, 2 yıla kadar olan vadelerde konut kredisi faiz oranlarını da yüzde 0,90'a indirdi. 2 yılın üzerindeki vadelerde 5 yıla kadar yüzde 0,93, 7 yıla kadar yüzde 0,95 ve 7 yılın üzerinde yüzde 0,97 faiz oranı uygulanacak. İhtiyaç kredilerinde 48 aya kadar yüzde 1,14'ten başlayan faiz oranlarıyla kredi sunarken, taşıt kredilerinde de tüm vadeler için faiz oranını yüzde 1,09'a düşürdü.

111220161215029430773_3.jpg

Türkiye İş Bankası kredi faiz oranları:

Konut kredisinde faiz oranlarını yüzde 0,95'ten yüzde 0,90'a çekti. Taşıt kredisinde faiz oranları sıfır taşıtta 1,18'den 1,10'a, ihtiyaç kredisinde yüzde 1,20'den yüzde 1,15'e geriledi.

Garanti Bankası kredi faiz oranları:

Konut kredisi faiz oranlarını yüzde 0,90'a çekti. Banka, taşıt kredisi faiz oranlarını yüzde 1,13'e, ihtiyaç kredi faiz oranlarını da yüzde 1,14'e düşürdü.

111220161215439431322_3.jpg

VakıfBank kredi faiz oranları:

VakıfBank KOBİ müşterileri için geçerli kampanya kapsamında yüzde 0,98 faiz oranı ve 36 aya kadar vade imkanıyla 100 bin liraya kadar kredi sunuyor. Bireysel kredi faiz oranlarında da indirime giden banka, bin-10 bin lira arası ihtiyaç kredilerinde faiz oranını yüzde 1,26’dan yüzde 1,17’ye, 10 bin-50 bin lira arasında ise yüzde 1,26’dan yüzde 1,15’e düşürdü. Taşıt kredilerinde yüzde 1,15 olan faiz oranını yüzde 1,10’a çeken Vakıfbank, konut kredisi faizlerinde de önceki aylarda indirime gitmişti.

Yapı Kredi kredi faiz oranları:

Konut kredisi faiz oranını 1-60 ay vadelerde yüzde 0,90’a, 61-120 ay vadelerde ise yüzde 0,92’ye kadar düşürdü. Banka, 25 bin lira ve üzerindeki bireysel ihtiyaç kredilerini de tüm vadelerde yüzde 1,19’dan başlayan faiz oranlarıyla tüketicilere sunmaya başladı.

QNB Finansbank kredi faiz oranları:

Konut kredisi faizlerini aylık yüzde 0,90’a kadar düşürdü. İhtiyaç kredilerinde ise aylık yüzde 1,14’ten başlayan faiz oranı uygulanacak.

HSBC kredi faiz oranları:

Banka, konut kredisi faizlerinde oranı 72 aya kadar aylık yüzde 0.99 olarak uyguluyor. Tüm tutar ve 48 aya kadar tüm vadelerde bugünden itibaren geçerli olmak üzere taşıt kredisi faiz oranları tüm vadelerde yüzde 1.25 oldu.

Şekerbank kredi faiz oranları:

Konut kredisinde 2 yıla kadar olan vadelerde faiz oranlarını yüzde 0,85 seviyesine çekerken, 5 yıla kadar olan vadelerde ise faiz oranını yüzde 0,95’e indirdi.

TEB kredi faiz oranları:

10 yıla kadar olan tüm vadelerde yüzde 0,97 olarak belirlediği konut kredisi faiz oranını 60 aya kadar yüzde 0,90’a çekti. Banka, taşıt kredisinde yüzde 1,10, ihtiyaç kredisinde ise yüzde 1,20’den başlayan faiz oranı sunuyor.

İşte son oranlarla kredi faizi hesaplama aracı... Kredi hesaplaması yapmak için tıklayın

Peki bankaya gidip kredi almak isteseniz yeni faiz oranlarıyla ne kadar ödeme yapacaksınız? İşte kredi tutarları ve ödeyeceğiniz miktar...

10 bin TL'lik ihtiyaç kredisi (2 yıllık)

Faiz: Yüzde 1,15

Aylık taksit tutarı: 492 TL

Toplam ödeme: 11 bin 815 TL

10 bin TL'lik ihtiyaç kredisi (4 yıllık)

Faiz: Yüzde 1,15

Aylık taksit tutarı: 286 TL

Toplam ödeme: 13 bin 741 TL

100 bin TL'lik konut kredisi (5 yıllık)

Faiz: Yüzde 0,90

Aylık taksit tutarı: 2 bin 164 TL

Toplam ödeme: 129 bin 855 TL

100 bin TL'lik konut kredisi (10 yıllık)

Faiz: Yüzde 0,92

Aylık taksit tutarı: 1380 TL

Toplam ödeme: 165 bin 572 TL

KONUT KREDİSİ İÇİN EN UYGUN VADE SEÇENEĞİ HANGİSİ?

Konut kredisi miktarını ne kadar zamanda geri ödeyebilirsiniz? Konut kredisi ile ev sahibi olmayı düşünen kişinin aylık ve yıllık geliri, kişiye özel en uygun vade seçeneğini ortaya koyuyor. Konut kredisi kullanacağınız bankayı belirlerken, ödeme planlarını karşılaştırmak karar verme sürecinizi hızlandıracaktır.

KONUT KREDİSİNDE EN DOĞRU FAİZ ORANI SEÇİMİ NASIL YAPILIR?

Konut kredisi için başvurduğunuzda, bütçenizi hesaplarken faiz oranını tek başına düşünmemelisiniz. Bu nedenle faiz oranının yanı sıra toplam maliyeti detaylı olarak hesaplamakta fayda var.


DOSYA MASRAFI ÜCRETİ NEDİR?

Bankalar konut kredisi verirken gerçekleştirdiği işlemlerle ilgili dosya masrafı alabiliyor. Bu nedenle dosya masrafının ücretini kredi başvurusu yaptığınızda öğrenmeyi unutmamalısınız.

ZORUNLU SİGORTALAR VE EK ÜCRETLERİ NE KADAR?

Konut kredisi kullanımlarında zorunlu olan sigorta DASK, yani zorunlu deprem sigortası ile konut sigortasıdır. Ancak bankalar, konut kredisi işlemlerinde hayat sigortası, ferdi kaza sigortası gibi sigortaları zorunlu tutabiliyor. Bu nedenle, başvuru yaptığınız bankadan hangi sigortaları zorunlu tuttuğunu ve ek maliyet tutarlarını öğrenmeyi ihmal etmeyin.

20 yıl vadeli konut kredisi veren bankalar hangileri? Emlak Konut projeleri neler? ile ilgili etiketler 20 yıl vadeli emlak konut kredisi emlak konut projeleri 20 yıl vadeli konut kredisi 20 yıl vadeli konut kredisi veren bankalar konut kredisi
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.