"15 Temmuz" ve "Fırat Kalkanı" kahramanı Zekai Aksakallı sıcak bölgeden neden çekildi?

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde yeniden yapılanma geçtiğiniz günlerde gerçekleşen Yüksek Askeri Şura ile sınırlı kalmadı. TSK'da dün yeni görevlendirmeler gerçekleşti. Görev yeri değişen komutanlar arasında sürpriz bir isim yer aldı  

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Özel Kuvvetleri basmaya gelen Semih Terzi'yi vurma emrini Ömer Halisdemir'e veren Korgeneral Zekeriya Aksakallı Fırat Kalkanı Harekatı'nda da ön plana çıkan isimdi.

AKSAKALLI KOLORDU KOMUTANI OLDU!

Yüksek Askeri Şura'dan günler sonra, dün TSK'da gerçekleşen çeşitli atamalar arasında Akasallı'nın isminin de yer alması dikkat çekti.

wejfewgg_1

Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı'nın bu görevden alınıp 2. Kolordu Komutanlığı'na getirildiğine dair atama Resmi Gazete'de yer aldı.

Aksakallı'dan boşalan Özel Kuvvetler Komutanlığı'na Tuğgeneral Ahmet Ercan Çorbacı getirildi.

* 2. Kolordu Komutanlığı'nın görevi nedir?

Aksakallı'nın komutanlığını yapacağı 2. Kolordu, Türk Kara Kuvvetlerine bağlı 1. Ordu'nun kolordularından biri. Komutanlığın karargâhı Gelibolu'da bulunuyor. Komutanlık, Tekirdağ, Edirne, Gelibolu Yarımadası ve Gökçeada'yı dış tehditlere karşı koruyor.

Korgeneral Zekai Aksakallı'nın son birkaç yıldır Suriye cephesinde başarıyla kritik operasyonları koordine etmesinin ardından, sıcak bölgeden alınarak "Batı cephesine" atanması askeri kaynaklar tarafından "Tenzil-i rütbe" olarak yorumlandı.

Zekai Aksakallı'nın araziden alınarak, nispeten "pasif" bir göreve çekildiği belirtildi.

15 TEMMUZ'DAKİ ROLÜ NEYDİ?

SuperHaber yazarı Mete Yarar, Aksakallı'nın 15 Temmuz'daki kritik rolünü şu sözlerle aktarmıştı;

"Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda şehit Astsubay Ömer Halisdemir'in Özel Kuvvetler Tugay Komutanı Semih Terzi'yi öldürmesinden önce, Semih Terzi Silopi'den bir tabur özel kuvvetler personelini yanında getiriyor. Fakat Semih Terzi'nin getirdiği taburdan iki grup ayrılıyor.

Durumdan kuşkulanan bir grup Silopi'den geldikleri uçağın indiği havaalanında Semih Terzi'nin yanından sıyrılıp gizleniyor ve Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı Paşa'yı arıyor. Zekai Paşa onlara hemen havaalanını ele geçirmeleri emrini veriyor ve o grup havaalanını kontrol altına alıyor. Helikopterlerin ve uçakların iniş ve kalkışlarına engel oluyor. Bir diğer grup ise şehit Astsubay Halisdemir'i ve yaşananları görünce geri çekilip durumdan şüphelenip hemen Zekai Paşa'yı arıyor.

Zekai Paşa bu gruba da "Hemen Özel Kuvvetler Karargahı'nı ele geçirip içerideki kendileriyle birlikte gelip karargaha girenleri öldürmeleri" talimatını veriyor. O ekip Zekai Aksakallı'nın emriyle karargahı ele geçiriyor ve darbeci özel kuvvetler ekibini öldürüyor."

"15 Temmuz" ve "Fırat Kalkanı" kahramanı Zekai Aksakallı sıcak bölgeden neden çekildi? ile ilgili etiketler TSK zekai aksakallı
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.