15 Temmuz belgelerle kitap oldu

15 Temmuz darbe girişimi ilk kez resmi belgelerle kitap oldu. Gazeteci Helin Şahin tarafından kaleme alınan “KRİPTO&15 Temmuz Darbe Gecesi” adlı kitapta, darbe girişimin nasıl planlandığına dair perde arkasına dair çarpıcı bilgiler yer alıyor.

Kitapta darbe girişiminin kilit isimlerinden firari sanık Adil Öksüz’ün “Namık” kod adını kullandığı bilgisi paylaşılıyor. MİT’i arayarak hain teşebbüsün ihbarını yapan kişinin beyanlarına yer verilen kitapta, FETÖ’nün TSK’ya nasıl sızdığı ayrıntılarıyla anlatılıyor.

Daha önce 17/25 Aralık yargı darbesi teşebbüsünün perde arkasına dair “BERMUDA&Posta Kutusuna Düşen Darbe Planı” adlı kitabı yazan gazeteci Helin Şahin, FETÖ’nün son darbe kalkışması olan 15 Temmuz’u da kitaplaştırdı. Resmi belgeler ve tanıkların çarpıcı beyanlarıyla darbe girişiminin perde arkasının ele alındığı “KRİPTO&15 Temmuz Darbe Gecesi” adlı kitap, Profil Yayıncılık’tan çıktı.

IMG_4113

ÖKSÜZ DARBEYİ “NAMIK” KOD ADIYLA YÖNETTİ

Kitapta, kalkışmanın kilit isimlerinden olan firari sanık Adil Öksüz’ün “Namık” kod adıyla darbe girişimini yönettiği kaydedildi. Bu kod ismin bizzat FETÖ lideri Fetullah Gülen tarafından Öksüz’e verildiği anlatılan kitapta teşebbüs için Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın özellikle seçildiği belirtildi.

İHBARCI: ÇOK KAN AKACAK DEDİLER, KORKTUM

Kitapta, darbe teşebbüsünü MİT’e ihbar eden kişinin TSK içindeki bir FETÖ mensubu asker olduğu kaydedildi. Askerin savcılığa verdiği ifadesinde “FETÖ ile diyaloğum bozulmuştu. Yaptıklarını kabullenemiyordum. Darbe teşebbüsünün planlandığı gün çok kan akacağı konuşuldu. Bu durum beni tedirgin etti, korktum ve ihbarda bulundum” dedi.

IMG_4116

HDP İLE İLGİLİ FETÖ İDDİALARI

FETÖ’nün TSK içindeki yapılanmasının yanı sıra HDP Eş Genel Başkanlarından birinin FETÖ mensubu olduğuna dair savcılığın tespitlerine de yer verilen kitapta, bu iddia Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturmalarına dayandırıldı. Kitapta şunlara yer verildi: Savcılığın iddianamesine göre, HDP’nin son seçimlerde barajı aşmasına FETÖ yardım etti ve eş başkanlardan biri de FETÖ mensubu. iddianamede şunlar kaydedildi: ‘Örgütün el atmasıyla bir siyasi partinin genel başkanı değişmiştir. Bir başkası en önemli siyasi figürlerini istifa sonucu siyaset dışı bırakmış, bir başkasına örgütten biri eş başkan yapılmıştır. Eş başkan Fetullahçı ekibin elinde ve evinde yetiştirilmiştir.’”

IMG_3821

15 Temmuz belgelerle kitap oldu ile ilgili etiketler 15 Temmuz kitap belgelerle öldü
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.