Vatanım Sensin 12. bölüm fragmanı yayınlandı Peki Halide Edip Adıvar kimdir?

Vatanım Sensin 12. bölüm fragmanı yayınlandı. Vatanım Sensin 11. bölümüyle izleyiciyi ekrana kilitledi. Dizinin son bölümünün bitimiyle Vatanım Sensin 12. bölüm fragmanı da yayınlandı. Vatanım Sensin son bölümde neler oldu? Vatanım Sensin 12. bölüm yine heyecan dolu sahnelerle izleyiciyi ekrana kilitleyecek. İşte Vatanım Sensin 12. bölüm fragmanı ve son bölüm özeti...

Vatanım Sensin 12. bölüm fragmanı nefesleri kesen son bölümün hemen ardından yayınlandı. Vatanım Sensin 11. bölüme Halide Edip Adıvar ve Cevdet'in kızı Hilal'in idamını engellemek için verdiği mücadele damga vurdu. Vatanım Sensin'e heyecan katan isimlerden biri de Halide Edip Adıvar oldu. Halide Edip Adıvar'ın miting konuşmaları ve vatan vurgusu izleyiciyi adeta ekrana kilitledi.

Heyecan dolu 11. bölümün ardından Vatanım Sensin 12. bölüm fragmanı yayınlandı.Vatanım Sensin 12. bölümde de heyecan hız kesmiyor. Eşref, Leon'u öldürüyor mu? Cevdet ve Eşref, ölümcül bir tuzağa giriyor. İşte Vatanım Sensin 12. bölüm fragmanı ve Vatanım Sensin son bölüm özeti...

VATANIM SENSİN 12. BÖLÜM FRAGMANI

Vatanım Sensin 11. bölüm özeti

Kanal D'nin sevilen dizisi Vatanım Sensin 11. bölümüyle izleyiciyle buluştu. Vatanım Sensin 11. bölüme Cevdet'in kızı Hilal'in idam sahnesi damga vurdu. Cevdet kızı Hilal'i kurtarmak için tüm imkanlarını kullanır ve kayıp silahlara adım adım yaklaşır. Teyfik'in silah kaçakçısıyla ayarladığı görüşmeyi basan Cevdet Teyfik'i yaralar ancak Teyfik kaçmayı başarır. Bu arada Halide Edip Adıvar, Hilal için İzmir'e gelir ve İzmir'de bir miting yaparak halkı mücadeleye çağırır. Halide Edip Adıvar'ın İzmir mitingindeki konuşması ise geceye damga vurdu. Eftelya'nın yardımıyla Cevdet kayıp silahlara birkez daha yaklaşır ancak gemiye yetişemez. Halide Edip Adıvar, Eşref Paşa'yla görüşür ve Eşref Paşa'ya Mustafa Kemal'in önderliğinde birleşmeyi teklif eder. Eşref Paşa bu çağrıya soğuk yaklaşır. Kayıp silahların yüklü olduğu gemiyi bir kez daha elinden kaçıran Cevdet, kızı Hilal'in idamına engel olması için Eşraf Paşa'yla görüşür.

Veronika'nın Yunanistan Başbakanı'na Hilal'in cezasının hafifletilmesi için yazdığı mektuba Yunanistan'dan olumlu yanıt gelir ancak Yunan komutan Vasili mektubu herkesten saklar ve Hilal'in idamı için hazırlıklar yapılır. İdam günü ise Vasili'yi büyük bir sürpriz beklemektedir. Hilal'in infazının gerçekleşeceği an komutan Vasili Eşreften bir not alır. Yunan komutanın oğlu Leon Eşref paşa tarafından kaçırılmıştır ve idamların durdurulması talep edilir.

VATANIM SENSİN 11. SON BÖLÜMÜ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Heyecan dolu sahnelerin yaşandığı Vatanım Sensin 11. bölümün ardından Vatanım Sensin 12. bölüm fragmanı yayınlandı. Vatanım Sensin 12. bölüm de nefesleri kesecek. Eşref, Leon'u öldürüyor mu? Cevdet ve Eşref, ölümcül bir tuzağa giriyor.

130120170102365526404_3.jpg

Halide Edip Adıvar yeniden hatırlandı

Halide Edip Adıvar karakterinin diziye girmesiyle birlikte Vatanım Sensin senaryo olarak dahada güçlendi ve izleyiciyi ekrana kilitledi. Kurtuluş Savaşı kahramanı Halide Edip Adıvar diziyle birlikte birkez daha hatırlandı. Peki Halide Edip Adıvar kimdir?

Halide Edip Adıvar Türkiye Cumhuriyeti’nde öğretmen ve siyasetçi olarak görev almış toplumun en önemli kişilerindendir. Askeri olarak onbaşı rütbesi de bulunmaktadır.

İstanbul ve İzmir’in işgali yıllarında yaptığı mitingler ve konuşmalarla halk tarafından çokça sevilmektedir. Vatansever olduğundan işgal yıllarında işgalci devletler tarafından hakkında yakalama kararları da çıkartılmıştır. Halide Edip Adıvar yazdığı en önemli eserlerden birisi de Sinekli Bakkal adını taşıyan romanıdır. Yurt dışında cumhuriyet döneminde tanınan en önemli yazarlarımızdan birisi olarak ismini dünyaya duyurmuştur.

Halide Edip Adıvar 1950 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde milletvekilliği de yapmıştır. Üsküdar mitinginde yaptığı konuşma hala unutulmamıştır. Halide Edip Adıvar Sultanahmet mitinginde sarf ettiği Milletler dostumuz, hükümetler düşmanımızdır kelimesi de sıkça kullanılmaktadır. 9 Ocak 1964 yılında vefat etmiştir.

VATANIM SENSİN KONUSU VE OYUNCULARI

Yapım: O3 Medya
Yönetici Yapımcı: Onur Güvenatam
Yapımcı: Nermin Eroğlu
Yaratıcı Yapımcı ve yönetmen: Yağmur Taylan, Durul Taylan
Senaryo: Necati Şahin, Nuran Evren Şit
Müzik: Yıldıray Gürgen
Oyuncular: Halit Ergenç (Cevdet), Bergüzar Korel (Azize), Onur Saylak (Tevfik), Senan Kara (Veronika), Baki Davrak (Vasili), Şebnem Hassanisoughi (Eftelya), Celile Toyon (Hasibe), Boran Kuzum (Leon), Pınar Deniz (Yıldız), Miray Daner (Hilal), Kubilay Aka (Ali Kemal), Hakan Salınmış (Eşref), Aslı Omağ (Marika), Mert Denizmen (Yinon), Yasemin Szawlowski (Eleni), Emre Şen (Hacimihalis), Yiğit Çelebi (Mustafa Saim)

100120171755461437750_3.jpg

Vatanım Sensin dizisi hikaye ve konusu: Balkan harbinin sonlarına doğru Selanik'te bir binbaşıdır Cevdet. Vatanı için yiğit bir asker, karısı Azize'ye tutkun bir aşık; çocukları Ali Kemal, Yıldız ve Hilal'e şefkatli bir baba, anası Hasibe'ye ise hayırlı bir evlattır.
Kan Kardeşi Tevfik’le beraber cephede vatan topraklarını kaybetmemek için var gücüyle direnirken başına gelen kalleş bir olay her şeyi alt üst eder. Cevdet ailesinden kopmaya mecbur kalır. Selanik’ten İzmir’e göç etmek zorunda kalan Azize’ye ise Tevfik yardım eder.

Azize üç çocuğu ve kayınvalidesi ile zorlu bir mücadelenin içinde bulur kendini... Canından çok sevdiği kocasının yokluğuyla ve savaş yıllarının zorluklarıyla mücadele ederek yetiştirir çocuklarını.

1919 yılında, Yıldız güzeller güzeli, gözü yükseklerde bir genç kız, Hilal ise memleket sevdalısı mücadeleci bir genç kız olmuştur. Ali Kemal ise gönlündeki aşk acısıyla ve kendisine dair öğrendiği hazin sırla yaşamaya çalışan serseri bir mayın gibidir. Azize her birinin dertleriyle uğraşmaya çalışırken, İzmir’in Yunanlılar tarafından işgal edileceği haberi ile sarsılırlar. Oysa bu işgal onlara yıllar önce kaybettikleri birini geri getirecektir. Ama hiç ummadıkları bir şekilde...

Üst üste mağlubiyetle biten savaşlardan yorgun düşmüş bir milletin, en son ve en büyük sınavına hazırlandığı 1919 senesinin baharı, Azize ve Cevdet'in de hayatlarında yeni bir dönemi başlatacaktır.

Görünür ve görünmez düşmanların gölgesinde, yolları tekrar kesişecek, hayatları bu kesişme yüzünden alt üst olacaktır. Zaferler ve mağlubiyetler görecekler, ayrılıklar ve kavuşmalar yaşayacaklar, umudun ve buhranın ateşiyle yanacak ve gerçek sevginin, gerçek vefanın, gerçek ihanetin ne olduğunu öğreneceklerdir. Cevdet ve Azize'nin hikayesi, küllerinden doğan yepyeni bir ülkenin kaderiyle bir yazılacaktır.

Vatanım Sensin: Savaşın acımasız ortamında vazifeleri ve vicdanları arasına sıkışanların, aşklarını yine de yeşertmeye çalışanların, her şeye rağmen bir arada kalmaya gayret eden bir ailenin, esaretten özgürlüğe doğru çıkılan amansız bir yolun hikayesidir bu...

Vatanım Sensin 12. bölüm fragmanı yayınlandı Peki Halide Edip Adıvar kimdir? ile ilgili etiketler vatanım sensin 12. bölüm fragmanı vatanım sensin 12. bölüm halide edip adıvar kimdir halide edip adıvar. Vatanım sensin 11. bölüm Vatanım Sensin son bölüm
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.