Halide Edip Adıvar kimdir? Vatanım Sensin'de Halide Edip rolünü kim oynuyor?

Tarihi dizi Vatanım Sensin’de Halide Edip Adıvar rolünü canlandıran Selma Ergeç kimdir? Peki tarihte Halide Edip Adıvar kimdir? Halide Edip Adıvar'ın Kurtuluş Savaşındaki rolü neydi? Diziye dahil olan Halide Edip rolündeki oyuncu kim? İşte merak edilen soruların cevabı...

Dizinin dün akşam yayınlanan son bölümünde izleyiciler oldukça duygusal dakikalar yaşadı. Vatanım Sensin son bölümde Cevdet ve ailesi Hilal'i idamdan kurtarmanın yollarını aradı. Vatan haini olarak aranmasına rağmen şehre gelen Halide Edip, Azize için adeta bir umut oldu. Yeni umut Halide Edip Adıvar kimdir? Halide Edip rolü ile izleyici karşısına geçen Selma Ergeç kimdir? İşte Halide Edip Adıvar ve Selma Ergeç hakkındaki tüm detaylar...

Kanal D'nin perşembe akşamlarına damga vuran reyting rekortmeni dizisi Vatanım Sensin'in kadrosuna yeni bir oyuncu dahil oldu. Dün gece yayınlanan Vatanım sensin son bölümde uzun süredir ekranlardan uzak duran Selma Ergeç, Halide Edip rolü ile izleyicilerin karşısına geçti.

Selma Ergeç sinema ve dizi sektöründen uzun zamandır uzak duruyordu. Genç oyuncu geçtiğimiz günlerde doğum yapmıştı. Selma Ergeç, tarihi dizi Vatanım Sensin’de Halide Edip Adıvar rolünü canlandıracak. Bu akşamki bölümde ilk kez izleyici karşısına geçen oyuncu Halide Edib Adıvar rolünde yaptığı konuşmayla tüyleri diken diken edecek. Peki, iddialı bir rolle yeniden izleyici karşısına çıkacak olan Selma Ergeç kimdir?

130120171050415765002_3.jpg

Selma Ergenç kimdir?

Muhteşem Yüzyıl dizisindeki Hatice Sultan rolüyle adından söz ettiren ve en son Gönül İşleri dizisinde yer alan Selma Ergeç, tarihi dizide ‘Halide Onbaşı’ olarak da bilinen, Türk edebiyatının önemli kalemlerinden yazar ve siyasetçi 'Halide Edib Adıvar' karakterine hayat verecek.
Selma Ergeç, 1 Kasım 1978 yılında Almanya’da doğdu. Son günlerde oyunculuk kariyeriyle ön plana çıkan güzel oyuncu aynı zamanda Best Model of Turkey (Türkiye'nin En İyi Mankeni) adlı yarışmada derece aldı. Oyunculuğa Böyle mi Olacaktı ile başlayan Selma Ergeç, Yarım Elma, Şöhret, Körfez Ateşi, Hırçın Kız gibi dizilerde rol aldı. Asıl çıkışını ise Asi adlı dizide canlandırdığı Defne karakteriyle yakaladı. Sis ve Gece filminde Uğur Polat,Ses filminde ise Mehmet Günsür ile başrol paylaştı. Halide Edib Adıvar romanından uyarlanan Kalp Ağrısı dizisinde Azize karakterini, Muhteşem Yüzyıl adlı dizide 3 sezon boyunca Hatice Sultan'ı canlandırdı.

130120171052495769350_3.jpg

Halide Edip Adıvar kimdir?

Türk edebiyatının önemli kalemlerinden yazar ve siyasetçi Halide Edib Adıvar, 1884 yılında doğdu. Türk yazar, siyasetçi, akademisyen, öğretmen sıfatlarının hepsini hak edecek işler yaptı ve Kurtuluş Savaşı’ndaki mücadelesinden dolayı Halide Onbaşı ismine layık görüldü.1919 yılında İstanbul halkını ülkenin işgaline karşı harekete geçirmek için yaptığı konuşmaları ile zihinlerde yer etmiş usta bir hatip olan Halide Edib Adıvar, Kurtuluş Savaşı'nda cephede Mustafa Kemal'in yanında görev yapmış bir sivil olmasına rağmen rütbe alarak savaş kahramanı sayıldı..

130120171053165764129_3.jpg

Aynı zamanda Savaş yıllarında Anadolu Ajansı'nın kurulmasında rol alarak gazetecilik de yaptı. II. Meşrutiyet'in ilanı ile birlikte yazarlığa başlayan Halide Edib; yazdığı yirmi bir roman, dört hikâye kitabı, iki tiyatro eseri ve çeşitli incelemeleriyle Meşrutiyet ve Cumhuriyet dönemleri Türk edebiyatının en çok eser veren yazarlarındandır. Sinekli Bakkal adlı romanı, en bilinen eseridir. Eserlerinde kadının eğitilmesine ve toplum içindeki konumuna özellikle yer vermiş, yazıları ile kadın hakları savunuculuğu yapmıştır. Birçok kitabı sinemaya ve televizyon dizilerine uyarlandı.

Halide Edip Adıvar kimdir? Vatanım Sensin'de Halide Edip rolünü kim oynuyor? ile ilgili etiketler Halide Edip Vatanım Sensin Halide Edip Adıvar rolü Selma Ergeç halide edip adıvar kimdir Halide Edip Adıvar
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.