Osman Müftüoğlu sigara satışının yasaklanmasını istedi!

Dr. Osman Müftüoğlu, NTV'de Melda Yücel Kocaalp'in sunduğu Yaşasın Hayat programında sigara kullanımıyla ilgili çarpıcı bir açıklama yaptı. Sigaranın DNA'yı bozduğunun kanıtlanması üzerine sıradışı bir çıkış yapan Müftüoğlu, "Hala nasıl satılıyor anlamıyorum!" dedi

İngiliz ve Amerikalı bilimcilerin yaptığı araştırmaya göre, sigara insan DNA'sında her yıl yüzlerce mutasyona yol açıyor. Mutasyondan en çok etkilenen organ ise akciğerler. Üstelik sigaranın neden olduğu bu yıkıcı mutasyonlar kalıcı oluyor.

Araştırmacılar, binlerce tümör genini inceledikleri çalışmalarında günde 20 sigara içen bir kişinin akciğerlerindeki her bir hücrede her yıl ortalama 150 mutasyon meydana geldiğini keşfetti.

Çalışma, sigaranın DNA'larda neden olduğu değişikliklerin kalıcı olduğunu gösterdi. Kişi, sigara içmeyi bıraksa dahi DNA'da meydana gelen mutasyonlar kalıcı oluyor.

OSMAN MÜFTÜOĞLU'NDAN ÇARPICI TEPKİ!

Dr. Osman Müftüoğlu, NTV'de Melda Yücel Kocaalp'in sunduğu Yaşasın Hayat programında bu araştırmayla ilgili önemli açıklamalar yaptı.

150120171246565977400_3.jpg

Sigara satışının tamamen yasaklanmasını savunan Müftüoğlu, "Ülkeler nasıl kullanımına izin veriyor anlamakta güçlük çekiyorum. Vergiler artırılıyor, çeşitli önlemler alınıyor ama hem dünyada, hem de ülkemizde hala daha sigara satılmasını insanlık ayıbı olarak görüyorum." dedi.

Dr. Osman Müftüoğlu, "DNA'nın korunması gerek! Varlığımız ve geleceğimiz, DNA'nın sağlamlığına bağlı" diye konuştu.

Osman Müftüoğlu sigara satışının yasaklanmasını istedi! ile ilgili etiketler Haber
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.