'İş yerinde tatlı tüketimini azaltın'

İngiltere'de diş hekimleri, iş yerine getirilen pasta, kurabiye, kek veya bisküvi gibi şeker ve yağ oranı yüksek yiyeceklerin sağlığı bozduğu uyarısında bulundu.

İngiltere'de diş hekimleri, iş yerine getirilen pasta, kurabiye, kek veya bisküvi gibi şeker ve yağ oranı yüksek yiyeceklerin sağlığı bozduğu uyarısında bulundu.

İngiltere'deki Royal College of Surgeons (Kraliyet Cerrahlar Koleji) Diş Hekimleri Fakültesi, iş yerinde oluşturulan 'tatlı ikram kültürünün' obeziteye neden olduğunu ve ağız sağlığını bozduğunu belirtti.

Fakültenin dekanı Profesör Doktor Nigel Hunt, yöneticilerin çalışanlarını tatlıyla ödüllendirmesi, çalışanların kutlama yapmak istemesi veya tatilden hediye olarak tatlı getirmesinin iş yerinde şeker tüketimini arttırdığını söyledi.

Ancak bunun, kişilerin sağlığına oldukça zarar verdiğinin altını çizdi ve çalışan bireyleri yeni yılda 'tatlı ikram kültürü' ile savaşmaya çağırdı.

Hunt, "Tatlı ikramı iyi niyetli olsa da, obeziteye ve kötü ağız sağlığına yol açıyorlar. Bu alışkanlığı değiştirmeli ve iş yerlerimizde sağlıklı seçimler yapmaya yönlendiren bir ortam yaratmalıyız" dedi.

Doktorlar ayrıca iş yerinde bu ikramlardan uzak duramayan tatlı düşkünlerine şekeri azaltmak bir takım önerilerde bulundu.

Doktorların önerileri şunlar:

Şekeri az olan tatlı alternatiflerine yönelmelisiniz.

Porsiyonlarınızı küçültmelisiniz.

Atıştırmalardan vazgeçmeli ve şeker tüketimini öğlen yemeğine saklamalısınız.

Şeker tüketiminizi azaltmak için 'şeker planı' yapmalısınız.

Eğer tatlı gözünüzün önündeyse, daha fazla yiyeceğiniz neredeyse kesin.

'İş yerinde tatlı tüketimini azaltın' ile ilgili etiketler Haber
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.