'' Suriye'ye kara gücü göndermeyi planlıyoruz''

ABD Savunma Bakanlığı, Suriye'ye kara gücü göndermeyi planladıklarını açıkladı.

CNN International'a demeç veren Pentagon yetkilileri, "Kara kuvvetlerinin, Suriye'de belli bir süre görev yapması muhtemeldir" ifadelerini kullandı. Savunma Bakanlığı'na bağlı yetkili, son kararın Trump'a ait olduğunu belirtti.

TRUMP PLAN İSTEMİŞTİ

Trump, geçen ay bir Başkanlık Genelgesi ile Savunma Bakanı Jim Mattis'ten 30 gün içerisinde DEAŞ ile mücadeleyi hızlandıracak bir plan hazırlamasını istemişti. Söz konusu bilgilerin Pentagon'un Trump'a sunmak üzere hazırladığı planın bir parçası olduğu iddia ediliyor.

IRAK SAVAŞINDAN SONRA İLK

Trump tarafından onaylanırsa ABD'nin Irak savaşından beri ilk kez bu ülkenin sınırdaşına operasyon yapmak üzere konvansiyonel kara gücü göndereceği belirtiliyor.

CNN'in iddiasına göre konu halihazırda resmi bir boyut kazanmış değil ve kara gücünün Suriye'deki misyonunun ne olacağı konusunda henüz bir detay bulunmuyor ancak gerçekleşirse bazı kuvvetlerin Kuveyt'ten Suriye'ye gireceği ifade ediliyor.

'' Suriye'ye kara gücü göndermeyi planlıyoruz'' ile ilgili etiketler Pentagon Suriye ABD kara gücü
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.